A hobbit-hole in my backyard? It may sound crazy, but I can tell you that my kids love it. It is the coolest playhouse ever. Plus, they can enjoy the grassy hill for sledding in winter and water sliding in summer. This was all my wife's idea. She dreamt it, and I got to be the one to bring it to reality. I'm not a construction expert; this was a total do-it-yourself job by a complete amateur. It has turned out rather nicely, I think. Here is the story of how it came to be.

Since this is in blog format, the posts are in order from newest to oldest. To read this in chronological order, start with How it all Began and use the "Newer Post" links. Or click on the links under Blog Archive, in order.
Custom Search

Saturday, October 25, 2008

Rear wall

The rear wall starts to take shape, starting with OSB cut to cover the entrance, with a hole for the window.
This is actually two layers of OSB. You may recall that the pipe is not totally level. To compensate for this, the two layers of OSB are in a narrow V shape. They are connected flush at the bottom, but taper out until they are about 2 inches apart at the top. So the inner layer is flush with the pipe opening, which is no level, while the outer later is level. The inner layer is also covered with heavy duty black pastic to weather proof it against the dirt, which will come right up against it.

No comments: